News Flash:

Reteta libaneza de orez cu linte

9 Octombrie 2013
2595 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 cani linte rosie ( fierbe mult mai repede ) - inmuiat in apa
1 cana orez - inmuiat in apa
1 lingura chimion
3 cuburi magge de vita
1/2 lingurita turmeric
1 ceapa mare taiata
4 catei usturoi pisati
putin curry

Mod de preparare:

Sosul de Tamarind:

Se lasa tamarindul in apa pentru 1 ora, se scurge si se aseaza intr-un mixer impreuna cu 2 rosii taiate cuburi, chimion, piper negru, sare si putin masala pentru gust. Se desface o cutie de ton, se adauga ceapa, usturoi, chilli si sare si se pune la foc mic pentru 1-2 minute.

Se caleste ceapa pana devine maronie. Apoi se adauga usuturoiul pisat, orezul si lintea ( care le-ati scurs dupa 30 min 1 ora de stat in apa). Se pune apa pana acopera nivelul de orez si linte si se adauga celelatle ingrediente.
Se amesteca si se lasa la fiert pana lintea si orezul devin ca un piure. Cand sunt gata se adauga 1 lingura de unt si se stinge focul. Se serveste cu ton, sos tamarind sau iaurt deasupra.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete libaneze mujadarrah
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1431 viz    0 com
1423 viz    0 com
3145 viz    0 com
1037 viz    0 com
965 viz    0 com
2137 viz    0 com
2000 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1480 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013523 (s)