News Flash:

Reteta japoneza: Nigiri sushi

13 Februarie 2013
2784 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

orez
o bucata de peste crud: somon, ton, dorada, crevete (crud sau gatit) sau caracatita
ghimbir in saramura
sos de soia

Mod de preparare:

Nigiri sushi este un preparat traditional japonez foarte apreciat de iubitorii de sushi. Pentru a-l prepara, umezeste-ti mainile, pentru a nu se lipi orezul de maini. Formeaza din orez o forma dreptunghiulara cu margini rotunjite si cu lungimea de aproximativ 5 centimetri si inaltimea si latimea de 1,5 centimetri, apasand pe margini.
 
Poti rula orezul in mana, insa usor, fara sa apesi prea tare, deoarece acesta nu trebui sa-si piarda din aerul care s-a acumulat intre boabele de orez. Deasupra pune o bucata de peste crud: somon, ton, dorada, crevete (crud sau gatit) sau caracatita. Nigiri sushi se serveste rece cu ghimbir in saramura si sos de soia.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

orez peste crud somon ton dorada crevete caracatita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1457 viz    0 com
1824 viz    0 com
2214 viz    0 com
1202 viz    0 com
1149 viz    0 com
1124 viz    0 com
1633 viz    0 com
1882 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1591 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016711 (s)