News Flash:

Reteta internationala: Rabska torta

2 August 2013
2584 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:

4 oua
4 linguri zahar
4 linguri untura sau unt
1 lingura lichior Maraschino (puteti inlocui cu cherry)
2 linguri apa
faina cat cuprinde

Pentru umplutura:

1 kg migdale curatate, fara coaja
cateva migdale amarui si muguri de pin
1 kg zahar granulat
6 oua coaja de la 1 lamaie si de la 1 portocala
30 ml lichior Maraschino

Mod de umplutura:

Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat care se lasa sa se odihneasca o ora. Pentru umplutura, se macina fin migdalele si mugurii de pin, se adauga zaharul, coaja de lamaie si de portocala, lichiorul si ouale batute. Se amesteca lent si se lasa crema sa se odihneasca, astfel incat consistenta sa devina mai putin lichida.

Aluatul se imparte in doua. Se intinde o parte in foaie subtire si se taie fasii cu latimea de 5cm. Peste acestea se intinde umplutura, lasandu-se marginile libere. Se intinde si a doua parte de aluat, se taie 2 fasii lungi cu latimea de 1 cm, care se plaseaza de o parte si de alta a bucatii mai mari de aluat, astfel incat sa impiedice umplutura sa curga. Cu o furculita se niveleaza umplutura.

Prajitura se baga la cuptorul incalzit in prealabil si se coace la 100 C, timp de 30-40 de minute, pana cand devine aurie. Dupa ce se scoate din cuptor, se insiropeaza cu putin lichior Maraschino, iar cand se raceste se presara zahar pudra.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat zahar lichior maraschino umplutura migdale amarui crema
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1253 viz    0 com
2680 viz    0 com
1771 viz    0 com
1664 viz    0 com
972 viz    0 com
1612 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1576 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024539 (s)