News Flash:

Reteta gem de prune

19 Iulie 2018
1482 Vizualizari | 0 Comentarii

Gemul de prune nu este doar gustos, ci are si numeroase efecte benefice pentru organism: este detoxifiant, trateaza constipatia si contine antioxidanti. Se face usor, se pastreaza bine si da gust multor prajituri!
Reteta GEM DE PRUNE. Ingrediente: 6 kg de prune coapte (cantarite fara samburi), 1 kg de zahar.

Mod de preparare: Prunele se spala, se sparg pentru scoaterea samburilor, se pun intr-un vas mare si se lasa cel putin 2 ore cu zaharul peste ele pentru a-si lasa zeama necesara fierberii. Se poate baga in blender o parte din prune sau se pot da prin tocatorul de carne. Gemul va fi astfel mai fin. Se pun la fiert, intai la foc mare, apoi la foc mic, amestecandu-se cu atentie pentru a se evita lipirea dar si pentru a nu transforma gemul intr-un piure de prune.

Ca un mic truc, in oala in care se pun fructele la fiert se pun pe fund cateva picaturi de ulei. Atentie insa: acest truc nu garanteaza ca gemul nu se va lipi de vas daca este lasat nesupravegheat. Intre timp borcanele trebuie spalate, uscate si sterilizate la cuptor. Dupa racire gemul este pus in borcane, capacit si pus din nou la cuptor (in borcane) fara a se tine foarte mult, (dar atat cat trebuie, in functie de numarul borcanelor, de temperatura setata) pentru a se da un plus de siguranta in pastrarea lor pe timpul iernii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1628 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013698 (s)