News Flash:

Reteta fara gluten - tagliatelle

19 Februarie 2014
1825 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 oua medii
65 g faina de quinoa (obtinuta prin rasnirea boabelor de quinoa)
1/2 lingurita pudra de psyllium (se obtine prin rasnirea taratelor de psyllium)
2-3 linguri ulei de masline extravirgin
50 g amidon de porumb +50 g. amidon porumb pt. presarat pe masa de lucru
sare, dupa gust
125 g faina de orez (fie cumparata din comert, fie obtinuta prin rasnirea orezului integral si cernerea prin sita deasa)
25 g faina de soia (cumparata din comert sau boabe de soia rasnite)

Mod de preparare:

Se hidrateaza pudra de psyllium intr-o lingurita de apa plata. Intr-un bol, se bat ouale, se adauga uleiul si sarea si se omogenizeaza. Se adauga psyllium hidratat si se omogenizeaza. Se adauga restul de ingrediente si se incorporeaza, iar la final se framanta un aluat fin. Se lasa la odihnit 10-15 minute.
Se presara amidon pe masa de lucru, se intinde aluatul cu sucitorul. Foaia de aluat se intinde cat mai subtire posibil. Se taie fasiile de tagliatelle se desfac una cate una de pe masa si se pudreaza bine cu amidon, ca sa nu se lipeasca. Se pot lasa la uscat si se inchid in pungi de hartie, sau se utilizeaza imediat (recomandabil), fierbandu-se in apa cu sare si ulei. In momentul fierberii, pastele trebuiesc amestecate in apa, pentru a fi siguri ca nu se lipesc una de alta.
Se fierb cca 5 minute, dupa care se scurg si se servesc cu diferite sosuri.

Tagliatelle fara gluten recomandate de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tagliatelle tagliatelle gluten intoleranta gluten
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1534 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022971 (s)