News Flash:

Reteta exotica: caracatita cu linte si ceapa

4 Aprilie 2013
1717 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 gr linte
1 caracatita de un kilogram, curatata
2 catei de usturoi intregi
2 cepe rosii taiate cuburi mari
2 foi de dafin
6 linguri otet balsamic
2-3 crengute oregano proaspat
1/2 cana ulei de masline
1 rosie mare, taiata felii
1 ardei verde
1 ardei rosu, ambii taiati cuburi mari
sare
piper

Mod de preparare:


Fierbem lintea in multa apa, aproximativ 30 de minute, astfel incat sa fie pe jumatate gatita. Strecoram lintea si asezam un strat intr-o tava. Adaugam foi de dafin si usturoi, iar deasupra asezam caracatita intreaga sau taiata in bucati mari, dupa preferinte. Intr-un bol mare punem toate legumele si marinam cu uleiul, oregano si otetul balsamic. Asezonam cu sare si piper si turnam toate ingredientele peste caracatita si linte. Sigilam tava cu doua straturi de folie de aluminiu si coacem o ora la 180 de grade Celsius.

Secretul lui chef Ioannis

Caracatita, ca toate fructe de mare, pierde foarte mult din volumul sau (40%) la preparare, dar beneficiul major este gustul mai intens obtinut dupa preparare. Otetul balsamic va aduce un gust si o aroma mai deosebita.

Va recomand sa folositi, daca aveti, tava de lut cu capac, ideala pentru astfel de retete. Daca lasati mancarea sa se raceasca, caracatita se poate servi si asa, ca un fel de salata, potrivita mai ales pe timpul verii.

Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, incercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.

Retetele nu ne dicteaza gustul!“

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete exotice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1557 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019839 (s)