News Flash:

Reteta dupa care bunicile faceau cornulete

7 Iunie 2017
835 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente (8 portii):

250 g faina
75 g zahar
100 g unt
150 ml lapte
2 galbenusuri
1 ou
1 plic drojdie uscata
esenta de rom
 
Mod de preparare:

Se dizolva 50 g de zahar in lapte si se adauga galbenusurile batute.
Se amesteca faina cu drojdia uscata. Se formeaza o adancitura in mijloc si se adauga amestecul de lapte. Se pun 50 g de unt si se amesteca totul. Se framanta 20 minute. Se lasa la crescut.

Citeste si Secretul cornuletelor in doua culori. Cum trebuie sa le faci, de fapt

Dupa ce si-a dublat volumul, se pune aluatul pe blatul de lucru. Se intinde o foaie de 3 mm grosime. Se freaca 50 g de unt cu 25 g zahar, iar cu acest amestec se unge toata foaia de aluat. Se taie patrate cu latura de 8 cm. Fiecare patrat se taie in triunghiuri. Se ruleaza cornurile si se pun in tava unsa cu unt. Se mai lasa 10 minute la crescut.
Se ung cu ou batut si se coc 60 minute la foc moderat.

sursa: antena 3
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina galbenusuri drojdie uscata drojdia uscata aluat foc moderat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1655 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015334 (s)