News Flash:

Reteta din Franta - Aligot

21 Martie 2013
3604 Vizualizari | 0 Comentarii
 Ingrediente:

1 kg cartofi
100 gr unt
400 gr branza tomme (o puteti inlocui cu branza cheddar/mozzarella/cantal)
15 cl smantana
1-2 catei de usturoi
piper
sare

Mod de preparare:

Se curata si se zdrobeste usturoiul. Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa. Se taie in felii subtiri branza. Cand cartofii sunt gata se prepara ca pentru piure. Se adauga untul, apoi smantana. Se amesteca bine apoi se adauga usturoiul, sarea si piperul. Se pune amestecul pe aragaz la foc mic si se adauga treptat branza feliata, amestecand din cand in cand in aceeasi directie si uneori de jos in sus. Aligot este gata cand capata o consistenta oarecum fluida, asemanatoare branzei fondue.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi unt branza tomme branza cheddar mozzarella cantal smantana sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1544 viz    0 com
1716 viz    0 com
2955 viz    0 com
1307 viz    0 com
1726 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1528 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013270 (s)