News Flash:

Reteta de zacusca, veche de 100 de ani. Gustul ei este inconfundabil! Trebuie neaparat sa salvezi reteta

12 Septembrie 2018
2378 Vizualizari | 0 Comentarii

Printre multe alte bunatati ale toamnei, zacusca ocupa un loc aparte, fiind adorata de toti gurmanzii. Iata o reteta veche de peste 100 de ani care provine din Transilvania, cu un gust inconfundabil. Mod de preparare: Pentru prepararea acestei minunatii, aveti nevoie de 3 kg de vinete coapte si 2 kg de ardei si gogosari copti, pe tabla sau gratar, 2 kg ceapa alba, 3 l bulion, 500 ml ulei de floarea soarelui si trei linguri cu sare.

Dupa ce vinetele, ardeii si gogosarii au fost coapte si curatate, tocati marunt ceapa intr-un robot sau la masina de tocat. Incingeti ulei intr-un ceaun, adaugati ceapa si lasati sa se caleasca. Dupa un sfert de ora, puneti si bulionul, amestecati si lasati sa mai fiarba inca 15 minute. Dati vinetele si ardeii prin masina de toate. Intr-un alt ceaun, turnati ulei si puneti la calit pentru un sfert de ora vinetele si ardeii.

Turnati apoi amestecul de vinete in ceaunul cu ceapa si bulion. Potriviti de sare si lasati la fiert pentru trei ore, la foc mic, amestecand din cand in cand. Zacusca este gata atunci cand devine densa iar uleiul iese la suprafata. Zacusca se toarna fierbinte in borcane uscate, care ulterior au fost sterilizate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1703 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022681 (s)