News Flash:

Reteta de zacusca cu vinete si ardei

12 Septembrie 2019
213 Vizualizari | 0 Comentarii

A venit toamna cu roadele ei nenumarate si gospodinele se pregatesc deja de munca. Unul din produsul pe care toata lumea il asteapta, toamna de toamn, este zacusca. Avem pentru voi reteta pentru o zacusca cu vinete si ardei.

Ingrediente:

  •  3 kg vinete coapte, curatate si scurse bine
  • 2 kg ardei si gogosari copti si curatati (proportia de ardei/gogosari poate sa fie variabila – de preferat, la fel sa-i faceti pe tabla sau gratar)
  • 2 kg ceapa alba 
  • 3 l bulion de rosii
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri de sare sau dupa gust

 *Sfat: pregatiti legumele la tabla sau gratar pentru a le da o usoara aroma de fum.

Mod de preparare:

Se coc vinetele, se curata, se scurg bine si se toaca. Coaceti ardeii, curatati-i, presarati sare si tocati. Daca nu aveti bulion deja pregatit (de toamna), puteti trece 3 kg de rosii prin masina de tocat sau robotul de bucatarie. Apoi puteti folosi sucul la reteta de zacusca. Se toaca ceapa marunt, intr-un robot sau masina de tocat carne. Se incinge ulei in ceaun si se caleste ceapa, amestecand periodic.
Dupa 15 minute, adaugati bulionul si lasati sa mai fiarba 15 minute. In alt ceaun sau tigaie, caliti vinetele tocate si ardeiul copt tocat, timp de 15 minute. Turnati vinetele in ceaunul cu ceapa si bulion. Amestecati bine, condimentati si lasati la fiert 2-3 ore. Amestecati periodic si tineti partial acoperit. Zacusca e gata cand devine lucioasa, uleiul e la suprafata si consistenta e densa. Se toarna ferbinte in borcane curate si uscate, sterilizate in prealabil.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1509 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015337 (s)