News Flash:

Reteta de vinete umplute la cuptor

15 Martie 2013
1617 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 vinete
1 ceapa
350 g carne tocata porc
5 frunze busuioc
2 rosii mari
1 lingura bulion
patrunjel verde
ardei iute pisat
ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei. Cand s-a inmuiat am adaugat carnea tocata si am lasat-o sa se caleasca la foc mic.
 Intre timp am pregatit vinetele: le-am spatat si taiat cotoarele. Le-am taiat pe jumatate si ajutandu-ma de o lingura, le-am scos miezul, apoi le-am presarat cu sare grunjoasa si le-am pus cu partea scobita in jos, pe un fund.
Miezul de la vinete l-am tocat marunt si l-am pus peste carne si ceapa, la calit. Am lasat pe foc pana s-au inmuiat toate. Am adaugat o lingura de bulion si frunzele de busuioc tocate. Am potrivit de sare (nu foarte multa, pentru ca mai retin si vinetele), piper si fulgi de ardei. La final am pus patrunjelul tocat marunt.
Vinetele le-am spalat bine in apa rece, apoi le-am sters cu un servetel de bucatarie. Intr-o tava tapetata cu ulei am pus bucatile de vinete, pe care le-am umplut cu amestecul de carne. Deasupra am pus rondele de rosie. Am dat la cuptorul preincalzit pentru cca 1 ora. Se pot servi cu gogosari in otet.

Vinete umplute la cuptor recomandate de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vinete ceapa frunze busuioc rosii mari bulion patrunjel verde ulei sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1591 viz    0 com
1839 viz    0 com
1453 viz    0 com
2022 viz    1 com
3124 viz    0 com
1216 viz    0 com
2138 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1536 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014539 (s)