News Flash:

Reteta de vinete marinate

9 Noiembrie 2012
2919 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 vinete
4-5 catei de usturoi
oregano
o mana de busuioc verde
sare
piper
o jumatate de ardei nu foarte iute
ulei de masline
otet

Mod de preparare:

Vinetele se curata de coaja si se taie pe lung, intr-un mod asemanator cartofilor prajiti. Se dau cu sare si se pun la scurs pentru 30 de minute, apoi se sterg cu un servetel din hartie. Se fierb apoi, timp de 2-3 minute, intr-o solutie de apa cu otet, in proportie de 1:2, adica o parte otet si doua parti apa. Apoi se lasa iar la scurs. Oregano, busuiocul, ardeiul iute si usturoiul de taie marunt si se amesteca, se pune piper dupa gust, apoi se trece la plasarea in borcan. Primul strat - de ulei de masline, subtire, iar peste el vinete si apoi aromaticele taiate si condimentate si iar ulei. Se repeta povestea pana se termina ingredientele, la final fiind tot un strat de ulei.

Vinete marinate recomandate de bucatareli.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vinete usturoi oregano busuioc verde sare piper ardei otet
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1691 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016383 (s)