News Flash:

Reteta de varzari delicioase

7 Februarie 2014
11158 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
500 g faina
250 ml apa minerala
1 lingura otet
1 lingura ulei
2 linguri zahar (optional)
1/2 lingurita sare
350 g margarina moale (nu topita!)

Pentru umplutura:
1 kg varza dulce
1 ceapa medie
4-5 linguri ulei
1 lingurita cimbru pudra
sare
piper

Mod de preparare:

Umplutura:
Varza se taie fideluta, cat mai subtire, se sareaza putin si se lasa deoparte. Ceapa se taie pestisori fini si se caleste in uleiul incins pana devine transparenta. Peste ceapa se pune varza stoarsa de zeama care si-a lasat-o, se da focul cat se mic si se prajeste amestecandu-se mereu. La mijlocul timpului de gatire se potriveste de sare, se adauga piperul si cimbrul. Se caleste bine si se da deoparte, la racit, timp in care se pregateste aluatul.

Aluat:
In faina amestecata cu sarea si zaharul se toarna uleiul, otetul si apa pe rand pana se incorporeaza toata. Trebuie obtinut un aluat ferm, care se lasa la odihnit in jur de 10-20 minute, sub vasul in care s-a framantat. In acest timp asigurati-va ca margarina a ajuns la o consistenta care va permite sa o intindeti usor cu un cutit.

Aluatul odihnit se imparte in patru parti care se intind foi cat de subtiri, foi care se ung  pe toata suprafata cu un strat de margarina. Foile unse se ruleaza strans, iar din sulurile obtinute se formeaza melci. Se aseaza pe o tava, se infoliaza cu film alimentar si se lasa la odihnit 20-30 minute. Din fiecare melc, asezat in pozitie verticala se intinde o foaie cat mai subtire care se umple cu varza calita. Se ruleaza obtinandu-se un sul care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Placintele se ung pe deasupra cu pensula muiata in apa calda si se presara cimbru praf sau/si boia de ardei. Se coc 45-50 min in cuptorul incins la 180 grade.

SFATURI:
- nu folositi margarina tartinabila! Are o concentratie prea mare de apa si nu este buna.
- pentru a obtine o consistenta a margarinei, buna de lucrat, este de preferat sa o lasati de seara pana dimineata, in bucatarie, la temperatura camerei, apoi doar cateva minute langa/pe cuptorul incins.
- pentru umplutura ar fi bine sa aveti varza romaneasca, cu frunza subtire. Cea infoiata, folosita de obicei pentru sarmale este perfecta.
- zaharul din aluat este optional. Daca optati pentru pudrarea cu boia, puteti sa nu-l mai folositi. El are rolul de a rumeni aluatul.

Aceasta reteta de varzari delicioase ne este recomandata de Madalina Florea (http://produsetraditionaleblog.wordpress.com/).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete varzari sfaturi varzari retete post retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1385 viz    0 com
5776 viz    0 com
1335 viz    0 com
6276 viz    0 com
2251 viz    0 com
1681 viz    0 com
3006 viz    1 com
1544 viz    0 com
1818 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1820 (s) | 37 queries | Mysql time :0.023743 (s)