News Flash:

Reteta de vara: tocanita de porc cu rozmarin

25 Iunie 2014
1587 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g carne de porc cu putina grasime (ceafa)
500 g ceapa
1 catel mare de usturoi
100 g gogosar (ardei kapia)
5-6 linguri suc de rosii (mai gros, in genul bulionului)
150-200 ml apa
50 g morcov
70 ml vin alb
cateva fire cimbru
sare
piper
1 crenguta mica rozmarin
4 linguri ulei

Mod de preparare:

Bucatile de carne spalate bine le taiem cuburi si le calim in 2 linguri ulei cu putina apa. Este bine sa avem si putina grasime printre acestea, caci va fi mai gustoasa mancarea. Dupa ce s-au albit, eventual s-au rumenit putin de tot, le scoatem si le punem intr-un vas termorezistent.
Aruncam uleiul folosit pentru carne si calim ceapa, morcovul si gogosarul in restul de ulei.
Cand ceapa este calita o punem peste carne. Adaugam apa (cat sa acoperim totul), vin, rozmarin, cimbru, catelul de usturoi taiat pe jumatate si sucul de rosii.
Acoperim cu o folie de staniol si dam vasul in cuptorul preancalzit la 200°C. Aromele se vor imprieteni in acest mod timp de 30 minute.
Dupa acest interval luam folia de aluminiu, condimentam cu sare si piper si lasam pana scade sosul si se ingroasa (in jur de o ora).
Servim tocanita calda cu putin patrunjel verde proaspat tocat.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete vara retete carne retete tocanita tocana porc
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1594 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014323 (s)