News Flash:

Reteta de vara cu creveti si rosii

12 Iulie 2016
757 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr creveti decorticati, proaspeti
2 linguri unt
2 linguri ulei de masline extravirgin
1/2 pahar de vin alb
6 catei de usturoi, tocati marunt
1 ardei iute
1 conserva rosii taiate cuburi
3 linguri suc de lamaie
1/2 de mana de busuioc tocat marunt
2 o mana patrunjel, tocat marunt
sare
piper

Mod de preparare:

Spala crevetii si adauga-i intr-un bol incapator. Asezoneaza-i cu sare si piper si lasa-i sa stea asa pana pregatesti restul ingredientelor.Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul si until si lasa-le la foc mediu pana cand untul se topeste. Adauga usturoiul si caleste-l pana incepe sa se ingalbeneasca usor. Stinge totul cu vin si lasa sa fiarba timp de doua minute, pentru a se evapora alcoolul. Adauga apoi rosiile din concerva si ardeiul iute, tocat marunt. Cand da in clocot, redu focul la mic si lasa sa fiarba timp de doua-trei minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Adauga crevetii si continua sa gatesti timp de doua trei minute sau pana cand acestia devin roz si sunt bine patrunsi in interior. Amesteca constant in tot acest timp. Stinge focul si adauga zeama de lamaie, patrunjelul si busuiocul. Amesteca totul bine.
Serveste crevetii picanti cu rosii alaturi de o garnitura simpla de orez sau de paste din orez. Merg de minune alaturi de un pahar de vin alb.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete creveti retete vara creveti picanti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019233 (s)