News Flash:

Reteta de vafe cu sos de gutui

28 Februarie 2014
2147 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 ml smantana
1 lingurita scortisoara
1 lingura zahar pudra
300 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 lingurite zahar
2 oua
90 g unt
435 ml lapte de vaca

Pentru sos de gutui:
220 g zahar
1 pastaie de vanilie
2 batoane de scortisoara
2 gutui decojite taiate felii

Mod de preparare:

Intr-o oala punem la fiert 750 ml apa, gutuile, zahar, vanilie si scortisoara. Se fierbe pana cand gutuile prind o culoare rosiatica (aproximativ 3 ore). Se lasa la racit complet. Crema de scortisoara: se bate cu ajutorul unui mixer smantana si se adauga scortisoara si zaharul pudra. Vafele: amestecam faina, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Adaugam zahar, oua, unt si lapte si amestecam pana obtinem o compozitie fina. Incingem un aparat de vafe (sau sendvis-maker) si punem compozitia la copt. Se servesc vafele cu siropul de gutui si crema de scortisoara.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vafe gutui retete vafe sos gutui
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3809 viz    0 com
1820 viz    0 com
1802 viz    0 com
1901 viz    0 com
1117 viz    0 com
1102 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1631 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024944 (s)