News Flash:

Reteta de turta dulce

23 Decembrie 2013
1919 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru turta dulce:
200 g  faina alba
50 g faina integrala de ovaz
50 g faina de in (obtinuta prin macinarea semintelor in rasnita de cafea)
50 g faina din seminte de dovleac si floarea soarelui crude (obtinute prin macinarea semintelor in rasnita de cafea)
150 g  unt la temperatura camerei (moale)
300 g  zahar
150 g nuci macinate
1 ou
condimente (cuisoare, ienibahar, anason, scortisoara, nucsoara,ghimbir, cardamom–1 lingurita fiecare)
1 pliculet praf de copt
1 praf de  sare

Pentru glazura:
1 albus de ou
125-150 g zahar pudra
putina zeama de lamaie (optional)
coloranti naturali (optional) —eu am folosit suc de sfecla rosie

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol (intai lichidele, apoi se adauga si solidele, treptat) si se mixeaza bine (cu ajutorul mixerului sau cu mana), pana se obtine un aluat consistent. Aluatul se inveleste in folie si se lasa la rece cca. 2 ore.

Se scoate aluatul de la rece, dupa ce s-au scurs cele 2 ore, se intinde in foaie de cca 2 degete, se decupeaza cu ajutorul decupatoarelor speciale de turta dulce sau biscuiti (de data asta eu am ales stelute) si se aseaza cu grija in tava tapetata cu hartie de copt.

Se introduce turta dulce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu (180 grade) pana trece testul scobitorii si se rumeneste usor (aproximativ 15 minute, dar depinde de la cuptor la cuptor). Se lasa sa se raceasca in tava, dupa care se scot pe un platou. Se pot servi si asa, dar sunt mai frumoase glazurate.

Se prepara glazura: albusul de ou (care  trebuie sa fie la temperatura camerei) se bate cu mixerul intr-un bol incapator si se incepe incorporarea zaharului, putin cate putin, in timp ce se mixeaza albusul in continuare. Se mixeaza pana se obtine o compozitie consistenta dorita (ceva mai tare decat  aluatul de muffins). Acum se poate adauga zeama de lamaie (daca se doreste) si coloranti naturali (suc de sfecla pentru rosu, suc de afine pentru albastru, turmeric/sofran dizolvat/curcuma pentru galben, etc.) Daca mai este nevoie, se mai adauga putin zahar pudra.

Se decoreaza turta dulce cu glazura de mai sus, se lasa peste noapte la intarit, dupa care se poate servi.

Turta dulce recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1781 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019658 (s)