News Flash:

Reteta de trufe de ciocolata

27 Septembrie 2013
2066 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g ciocolata amaruie
165 ml smantana dulce (pt frisca)
35 g unt
2 lg apa
80 g cacao

Mod de preparare:

Ciocolata, la care se adauga cele doua linguri de apa, se topeste in bain marie. Dupa ce s-a topit se adauga smantana dulce amestecand continuu pana se omogenizeaza. Apoi se adauga untul si se amesteca pana cand acesta se incorporeaza. Compozitia se ia de pe foc si se da la rece cel putin 3-4 ore.

Prepararea trufelor:
Din compozitia intarita, cu ajutorul unei lingurite, se fac bilute de ciocolata care se trec prin cacao.
Se vor obtine aproximativ 60 de trufe.

Observatii:
1. Daca nu sunteti fani ciocolata amaruie se poate face si o combinatie: 2/3 ciocolata amara si 1/3 ciocolata cu lapte.
2. Trufele se pot trece si prin: nuca de cocos, nuca, alune, migdale prajite si macinate etc.
3. In functie de gustul fiecaruia se mai poate adauga esenta de rom sau de vanilie.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1759 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029474 (s)