News Flash:

Reteta de trigoane cu gem si alune

8 Aprilie 2013
2771 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:

1 albus
350 g foi subtiri de placinta
ulei de arahide pentru prajit

Pentru umplutura:

120 g gem de prune
50 g miez de nuca
70 g caise confiate
50 g migdale
50 g stafide
50 g alune de padure
1 jumatate de pahar brandy
1 portocala

Mod de preparare:

Mixeaza miezul de nuca, migdalele, alunele si caisele timp de 1 minut. Separat, intr-un castron toarna fructele tocate, stafidele si jumatate din cantitatea de brandy si amesteca-le, apoi adauga gemul si coaja de portocala rasa.
Intinde aluatul si taie-l patratele pe care le ungi cu albus batut si le umpli cu cate o lingura de umplutura. Apoi impatureste-le in forma de triunghi.
Incinge intr-o tigaie mult ulei de arahide si prajeste trigoanele in baie de ulei cate 1 minut pe fiecare parte, apoi scoate-le pe un servetel absorbant pentru a se scurge de ulei. Muta-le apoi pe platou.
Trigoanele cu fructe se servesc reci, pudrate cu zahar.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete trigoane retete desert
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1777 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031671 (s)