News Flash:

Reteta de trigoane

1 Octombrie 2013
2026 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1/2 kg foi de placinte (strudel)
250 g nuci macinate
30 g pesmet
150 ml lapte
100 g zahar
coaja de lamaie
unt
untdelemn sau margarina

Pentru sirop:
250 g zahar
200 ml apa
50-100 ml rom
3 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare:

Foaia de placinta se taie in fasii de 6-7 cm latime si cca 40 cm lungime. Se suprapun 2-3 fasii stropite intre ele: fasia de deasupra se unge cu pensula muiata in grasime.

La un capat se pune o lingurita cu varf din umplutura de nuci amestecata cu pesmet (nucile macinate, laptele, zaharul si coaja de lamaie se amesteca pe foc, 2-3 minute, pana cand se ingroasa; dupa ce s-a racit, compozitia se amesteca cu pesmetul).

Fasiile se indoaie, in forma de triunghi, peste nuca si se ruleaza in continuare, in triunghi, pina la sfirsit.

Triunghiurile se asaza in tava unsa putin, cu o distanta de 2 cm intre ele si apoi se ung si deasupra cu grasime.Tava se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu, unde se lasa 30 minute, pina cind trigoanele se rumenesc putin.

Dupa ce tava s-a scos din cuptor, trigoanele fierbinti se iau cu o spatula si se trec, un minut, in siropul caldut, preparat ca pentru baclava si se asaza pe platou. Dupa ce au absorbit siropul (care s-a luat odata cu ele), se servesc.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

trigoane
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023000 (s)