News Flash:

Reteta de Tort Ombre

24 Martie 2014
3144 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

325 g de faina
25 g de malai
4 1/2 lingurite de praf de copt
1/2 lingurita de sare
225 g de unt
400 g de zahar pudra
1 lingurita de esenta de vanilie
2 lingurite de esenta de migdale
5 oua
300 ml de lapte
300 g de unt
625 g de zahar pudra
450 g de branza cremoasa
300 g de dulceata de zmeura fara samburi
colorant alimentar pasta, de culoare rosie

Mod de preparare:

Amesteca intr-un bol de marime medie faina, malaiul, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol pune untul si amesteca-l cu cele 400 g de zahar pudra. Incorporeaza mixul de faina in bolul cu unt si adauga esentele de vanilie si de migdale.

Bate albusurile de ou si incorporeaza-le treptat in aluat, adaugand ulterior laptele. Imparte aluatul in 2 parti egale si coace-l in 2 tavi unse cu unt in cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 25-30 de minute.

Pentru glazura, amesteca untul pana cand se inmoaie si adauga zaharul pudra. Dupa ce textura a devenit pufoasa, adauga branza cremoasa si o jumatate din cantitatea de dulceata de zmeura. Pune un strat de glazura intre cele doua blaturi.
 
Cantitatea ramasa de glazura va trebui impartita in 3 boluri, in care vei adauga cantitati diferite de pasta de colorat, pentru a obtine nuante diferite de rosu. Foloseste un pos pentru a decora tortul in cele 3 culori. Foloseste-ti imaginatia pentru a-i face orice model iti doresti.
 
Tortul ombre al lui Edd Kimber este un desert pufos si aerat, care se potriveste de minune cu un milkshake de fructe. Poti opta tot pentru o aroma de zmeura si in cazul shake-ului.
 
sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort ombre edd kimber
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2035 viz    0 com
3266 viz    0 com
1642 viz    0 com
1956 viz    0 com
1893 viz    0 com
1091 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021782 (s)