News Flash:

Reteta de tort Dobos

17 Ianuarie 2013
9198 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

 Foi:

10 linguri faina
10 oua
10 linguri de zahar

Crema:

6 galbenusuri
2 linguri cacao
10 linguri zahar
400 gr unt
o esenta de rom de buna calitate

Mod de preparare:


Bati cele 10 albusuri spuma, apoi adaugi treptat cele 10 linguri de zahar. Dupa ce ai batut bine, adaugi cele 10 galbenusuri frecate in prealabil cu un praf de sare si amesteci usor cu o lingura de lemn. Pui si cele 10 linguri de faina, in ploaie. Din aceasta compozitie coci pe rand 9  foi pe dosul tavii de aragaz, tapetat cu hartie de copt sau cu margarina si faina. (Dureaza foarte putin sa se coaca fiecare foaie in parte, circa 5-10 min). Pe tava mea au intrat cam 6 linguri fara varf de compozitie. Dupa ce sunt coaptescoti foile de pe tava, ajutandu-te de un cutit mai lunga daca nu ai folosit hartie decopt. Se pastreaza pe un platou cu hartie de copt intre ele, altfel se lipesc unele de celelalte.
Bati galbenusurile si zaharul pe baie de aburi. Pand s-a topit zaharul adaugi si cacaoa si amesteci bine. Lasi sa se raceasca, apoi amesteci crema cu untul care a stat la temperatura camerei si a fost frecat spuma. Adaugi si esenta. Tai foile pe lungime si obtii 18 bucati: alege cea mai buna foaie pentru final, iar restul umplele cu crema.
Nu uita! Opreste putina crema si pentru a imbraca marginile tortului.
Pregatesti apoi glazura: topesti  5 linguri de zahar pe foc, apoi intinzi caramelul peste foaia pastrata. Cu un cutit pe care-l treci prin apa rece, trasezi triunghiuri in foaia cu caramel. Asezi foaia pe tort dupa ce s-a racit caramelul, apoi il ornezi cu crema ramasa.

Tort Dobos recomandat de Craita.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

foi faina oua zahar crema galbenusuri cacao unt linguri compozitie aragaz
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027075 (s)