News Flash:

Reteta de tort Diplomat cu fructe

24 Septembrie 2013
1959 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 oua
300 g piscoturi
250 g zahar
30 g gelatina
150 ml coniac
15 ml rom
400 g frisca
150 ml apa
1 cutie compot de ananas
200 g fisca pentru ornat
1 cutie compot de piersici, caise
fructe pentru ornat – mandarine, kiwi, struguri

Mod de preparare:

Se inmoaie intr-un castron gelatina in apa rece si se lasa o ora, pana absoarbe apa. Separam ouale. Albusurile se bat pana devin o spuma tare, se adauga 150 g zahar  si romul si se bate totul pana se intareste.

In castronul cu gelatina se pun galbenusurile si restul de zahar si se bat la o baie de aburi. In castronul de pe aburi se adauga zaharul vanilat si se amesteca pe un vas cu apa rece, pana crema ajunge la temperatura camerei. Se adauga coniacul si frisca.

Intr-o cratita mai inalta se pune hartie de copt. Se pun piscoturile de jur imprejur si ananasul. Se pune jumatate de crema, apoi celelalte fructe si restul de crema. Se pun apoi restul de piscoturi. Ornam cu fructe si frisca.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete torturi tort diplomat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1723 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028553 (s)