News Flash:

Reteta de tort de post

6 Martie 2014
5913 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

50 g de zahar
400 ml de apa
100 ml de ulei vegetal
100 g de nuci macinate
4 mere
1 lingurita de praf de copt
8-10 linguri de faina
1/2 lingurita de scortisoara macinata
1 ceasca de zahar
5 linguri de faina
500 ml de apa
125 g de margarina
cacao
esenta de rom

Mod de preparare:

Caramelizeaza cele 50 g de zahar si adauga 400 ml de apa. Dupa ce zeama caramelizata a ajuns la temperatura de fierbere, opreste aragazul si las-o putin la racit. Incorporeaza merele rase, nucile macinate, uleiul, praful de copt, faina si scortisoara, in aceasta ordine.
Pune blatul la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 40 de minute. Caramelizeaza 1 ceasca de zahar si incorporeaza faina. Adauga apa si adu la temperatura de fierbere. Dupa ce ai oprit focul, incorporeaza margarina, pudra de cacao si esenta de rom.

Dupa ce s-a racit blatul, acopera-l cu crema de caramel. Pentru ca are o aroma intensa de scortisoara, tortul de post caramelizat cu mere poate fi servit alaturi de orice bautura calda cu citrice, cum ar fi un ceai din flori de portocal.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete post tort post tort caramelizat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1156 viz    0 com
1570 viz    0 com
11170 viz    0 com
1388 viz    0 com
5784 viz    0 com
1337 viz    0 com
6340 viz    0 com
2264 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2202 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022055 (s)