News Flash:

Reteta de tort de morcovi

20 Mai 2014
1204 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:

4 oua, galbenusul separat de albus
1/8 lingurita crema de tartar
1 cana plus 2 linguri de zahar
coaja de la o portocala medie
1/2 lingurita de scortisoara
1/4 lingurita de sare
2 lingurite extract de vanilie pura
4 morcovi mari rasi (aproximativ 2 cesti de morcov ras)
1-3/4 cani faina de migdale

Pentru glazura de mascarpone:
1 ceasca smantana
1 cutie de branza mascarpone la temperatura camerei
1/2 cana de zahar pudra

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se unge o tigaie cu ulei si faina, apoi intr-un castron se amesteca albusurile de ou si crema de tartar, se adauga apoi cele doua linguri de zahar. Intr-un castron separate se combina o cana de zahar cu galbenusurile de ou, coaja de portocala, scortisoara, sare si vanilie. Se bate la viteza medie-mare pana cand amestecul devine unul omogen.

Se adauga peste acest amestec morcovul ras si o treime din albusurile oualor. Pune apoi treptat restul albusurilor de oua si faina de migdale. Se toarna aluatul in vasul pe care l-ati pregatit anterior. Se baga la cuptor 45 de minute. Dupa coacere, blatul se pune la rece, iar intre timp se prepara glazura.

Cu mixerul la viteza medie se bate samntana, iar intr-un castron separat se amesteca branza mascarpone cu zaharul pudra pana amestecul devine omogen. Petse acest amestec se toarna samnatana si se amesteca. Crema se intinde peste blatul care s-a racit.
Prajitura se poate servi ca o gustare intre mese sau pur si simplu cand ai pofta de ceva dulce dupa una din mesele principale.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort morcovi retete culinare retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

953 viz    1 com
1238 viz    0 com
1405 viz    0 com
2352 viz    0 com
1120 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1620 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018479 (s)