News Flash:

Reteta de tort curcubeu

14 Martie 2014
2358 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
8 oua
7 cesti de faina
8 lingurite de praf de copt
1 lingurita de sare
2 cesti de unt
4 cesti de zahar cristalizat
4 lingurite de esenta de vanilie
2 cesti de lapte

Pentru glazura:
350 g de unt
7 1/2 cesti de zahar pudra
1 1/2 lingurite de sare kosher
4 1/2 linguri de lapte
3 lingurite de esenta de vanilie
3 lingurite de suc proaspat de lamaie
coloranti alimentari

Mod de preparare:

Separa galbenusurile de albusuri si acopera o tava cu hartie de copt. Amesteca intr-un vas faina, praful de copt si sarea si intr-un alt vas pune untul si amesteca-l cu blenderul pana cand se inmoaie. Adauga 3 cesti de zahar peste unt si incorporeaza galbenusurile, unul cate unul. Adauga esenta de vanilie si foloseste mixerul pentru a incorpora faina si laptele.

Bate albusurile de ou cu o ceasca de zahar, pana cand compozitia devine ferma. Incorporeaza bezeaua in amestecul cu faina si unt si coace aluatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute. Dupa ce s-a racit complet, imparte blatul in 6 straturi.

Pentru glazura, amesteca jumatate din cantitatea de zahar pudra cu untul, sarea kosher 3 linguri de lapte, esenta de vanilie si sucul de lamaie. Adauga si restul ingredientelor si incorporeaza-le cu ajutorul mixerului.

Imparte glazura in 6 boluri si foloseste coloranti alimentari pentru a le da nuanta dorita. Pune cate o culoare intre 2 blaturi, pana cand ai obtinut 6 straturi.
Lasa tortul sa se raceasca bine inainte de a-l taia si serveste-l alaturi de o bautura traditionala pentru sarbatoarea Sfantului Patrick, cum ar fi cafeaua irlandeza.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort curcubeu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2190 viz    0 com
1627 viz    0 com
1384 viz    0 com
2920 viz    0 com
2456 viz    0 com
2766 viz    0 com
2315 viz    0 com
1574 viz    0 com
1717 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1579 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023131 (s)