News Flash:

Reteta de tort cu menta si ciocolata

29 Mai 2014
2342 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

2 cani de faina
1/2 cana + 6 linguri de pudra de cacao neindulcita
150 g de ciocolata cu menta (After Eight)
2/3 cana de lapte
3 cana de zahar
2 lingurite de bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita de sare
1 cana de apa
1 cana de maioneza
2 lingurita de esenta de vanilie
1/2 cana de unt

Mod de preparare:

Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si cu 1/2 cana de cacao. Adauga maioneza, o lingurita de esenta de vanilie si apa. Amesteca ingredientele cu ajutorul mixerului si pune compozitia in doua tavi unse si presarate cu faina. Coace blaturile la 175 de grade timp de 25 de minute.

Pune unul dintre blaturi pe un platou si acopera-l cu ciocolata cu menta. Pune-l iar in cuptor pana cand se topeste ciocolata si intinde-o cu ajutorul unei spatule. Pune cel de-al doilea blat deasupra si lasa tortul sa ajunga la temperatura camerei.

Amesteca 6 linguri de cacao cu 2 cani de zahar, 2/3 de cana de lapte, 1/2 cana de unt si un varf de cutit de sare intr-o cratita, la temperatura medie. Amesteca mixul pana cand incepe sa fiarba si apoi ia vasul de pe foc. Lasa-l sa se raceasca 3-4 minute si adauga o lingurita de esenta de vanilie. Omogenizeaza glazura cu ajutorul unui mixer si apoi intinde-o pe intreaga suprafata a tortului.
Acest desert bogat si cremos este destul de dulce, asa ca iti va prinde bine un pahar cu apa minerala rece alaturi de el. Il poti servi si cu un frappe, dar ai grija la numarul de calorii.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort menta tort ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1710 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029754 (s)