News Flash:

Reteta de tort cu fructe uscate

18 Martie 2013
2822 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g faina - am folosit "spelt flour" (faina de alac)
450 g amestec de fructe uscate -  am folosit goji berries, stafide si smochine taiate marunt
coaja rasa de lamaie
150 ml suc de portocale
2 linguri suc de lamaie
1/2 cana ulei de salata (de expl. floarea soarelui) (125 ml)
un praf de sare
1 lingura otet
2 linguri rase praf de copt
75 ml apa minerala (5 linguri)

Pentru decor:

450 g martipan

Mod de preparare:

Fructele uscate se amesteca cu sucul de portocale si se lasa la inmuiat jumatate de zi sau o noapte. La aceasta compozitie se adauga apoi coaja rasa si sucul de lamaie, apa minerala, uleiul si otetul.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt si sarea. Peste acestea se adauga compozitia "umeda"( cu fructe) si se amesteca.
Se toarna in forma tapetata si se coace aprox. 40 min. la 180°C. Timpul de coacere poate varia in functie de cuptor; se face testul "scobitoarea" si daca tortul nu este copt dar deasupra s-a rumenit prea mult se acopera cu o folie de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana este gata.
Dupa ce s-a facut, se lasa sa se racoreasca 5-10min. apoi se scoate din forma pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet. Apoi se imbraca in martipan si se decoreaza dupa preferinta.

Tort cu fructe uscate recomandat de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina goji berries stafide smochine otet apa minerala decor martipan
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1585 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020260 (s)