News Flash:

Reteta de tort amandina

24 Aprilie 2014
2567 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
3 linguri cacao
1 plic praf de copt
6 oua
4 linguri apa
200 g zahar
4 linguri ulei
8 linguri faina
sare

Pentru sirop:
1 fiola esenta rom
100 g zahar
200 ml apa
2 plicuri cappucinno

Pentru crema:
2 fiole esenta rom
300 g unt moale
3 linguri cacao
170 g zahar pudra
2 galbenusuri

Pentru glazura:
150 g ciocolata
100 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul.  In albusurile mixate am pus galbenusurile unul cate unul, apoi treptat uleiul si apa. La final am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Am omogenizat totul cu o spatula, amestecand de jos in sus. Intr-o forma de tort de 26 cm, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, am pus compozitia de blat, adand tava la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 30-35 minute. Cand a fost gata am lasat sa se raceasca, apoi am taiat blatul pe doua.
Pentru sirop am pus la foc mic apa si zaharul, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat capuccino. Am lasat 2-3 minute sa fiarba, am oprit focul si am adaugat esenta de rom.

Cat blatul se odihnea, am pregatit crema: untul la temperatura camerei l-am mixat impreuna cu zaharul pana a devenit pufos. Am adaugat pe rand galbenusurile, cacaoa si esenta de rom.

La foc mic (merge si pe baie de aburi) am pus frisca lichida impreuna cu ciocolata taiata cubulete mici, amestecand pana s-a omogenizat bine, dar nelasand amestecul sa fiarba. Am lasat sa se raceasca putin.
Toate fiind pregatite, am trecut la asamblarea tortului: pe un platou am asezat primul blat, l-am insiropat bine-bine, apoi am pus jumatate din crema, am asezat al doilea blat pe care l-am insiropat, apoi cealalta jumatate din cantitatea de crema. Deasupra am glazurat.

Tort amandina recomandat de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort amandina retete amandine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1740 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022308 (s)