News Flash:

Reteta de tort

1 Aprilie 2014
1469 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru primul blat (de cacao):
6 oua
10 linguri de zahar
4 linguri apa
6 linguri ulei
20g cacao
8 linguri faina
1 varf de cutit praf de copt

Pentru al doilea blat (tip pandispan):
6 oua
10 linguri de zahar
4 linguri apa
6 linguri ulei
10 linguri faina
1 varf de cutit praf de copt

Pentru crema de ciocolata:
1 budinca de cacao
100g ciocolata amaruie
350ml lapte
200g unt 80-82% grasime
150g zahar pudra
2-3 picaturi esenta de rom
1 compot mare  de visine fara samburi

Pentru crema diplomat:
3 galbenusuri
250ml lapte
1 lingura amidon (faina)
500ml smantana pentru frisca
4 linguri zahar
1 pastaie vanilie
250g fructe exotice
15g gelatina

Sirop blatul 1:
100ml apa
1 lingura zahar
2-3 picaturi esenta de rom

Sirop blatul 2:
suc de compot sau siropul de la blatul 1 doar ca in loc de esenta de rom folositi esenta de vanilie

Pentru decor:
700 ml frisca
bomboane M&M sau Skittles
figurine de martipan

Mod de preparare:

Blat de cacao:
Mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa pana amestecul creste si isi dubleaza volumul. Mixati pana se topeste zaharul. Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt. Albusurile le batem spuma. Adaugam alternativ albusurile batute spuma si faina in amestecul de galbenusuri.
Coacem intr-o tava cu dimensiunile de 26*36 timp de 20 minute la170g C. Facem proba cu scobitoarea si daca blatul este copt il scoatem si-l lasam sa se raceasca apoi il taiem in doua .

Pentru blatul de pandispan procedam la fel ca si pentru cel de cacao.

Preparam crema de ciocolata. Pregatim budinca conform indicatiilor de pe plic si cand este fierbinte adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se omogenizeaza si o lasam sa se raceasca acoperita cu o folie sa nu faca crusta deasupra.
Untul il mixam bine cu zaharul pudra. Adaugam treptat untul la budinca racita si mixam. La sfarsit adaugam si esenta de rom.

Preparam crema Diplomat. Punem gelatina la hidratat in 3 linguri lapte rece. Frecam galbenusurile cu zahar si adaugam amidonul apoi treptat laptele rece. Pastaia de vanilie o taiem pe lungime si scoatem samburii cu ajutorul lamei de cutit. Ii adaugam la amestecul de galbenusuri si lapte. Punem compozitia la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa putin. Adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca.

Batem smantana pentru frisca (daca folositi smantana indulcita mai scadeti din cantitatea de zahar de la compozitia de galbenusuri) si adaugam putin cate putin din crema racita amestecand mereu. Adaugam si fructele si amestecam usor.

Asamblam tortul. Pe un platou punem o foaie din blatul 1 (cacao), insiropam apoi punem toate visinele bine scurse. Punem si jumatate din crema de ciocolata. Apoi urmeaza o foaie din blatul 2, insiropam si punem cealalta jumatate din crema de ciocolata. Punem cealalta jumatate din blatul 1 (cacao).

Foaia ramasa din blatul 2 o taiem in doua de-a latul si o parte o punem pe mijlocul tortului sa formam etajul :). Insiropam si punem toata crema diplomat bine racita ( nu este nevoie sa o incadrati ca sa stea e suficient sa tineti crema un timp la frigider si o sa vedeti ca se v-a intari suficient sa stea fara sa curga). Punem si cealalta jumatate de blat insiropam si apoi lasam sa stea la rece cel putin 1 ora.

Decoram. Am imbracat bine tortul in frisca, apoi am asezat bomboanele pe lateral pe etajul de sus apoi am ornat cu pos-ul printre ele. Am facut la fel si cu blatul de jos.
Atentie! Bomboanele le-am pus cu aproximativ 6 ore inainte de a taia tortul dar am observat ca dupa 2 ore au inceput sa se topeasca putin. Nu s-a vazut deloc dar cred ca daca mai stateau cateva ore se observa.
Figurinele de martipan le-am cumparat si le-am pus inainte de a pune lumanarile pe tort, deci chiar cand am servit tortul deoarece nu tin puse pe frisca (se topesc). Sunt recomandate pentru torturi imbracate in pasta de zahar dar sa stiti ca au aratat foarte bine si pe frisca.

Reteta de tort recomandat de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2627 viz    0 com
1759 viz    0 com
4283 viz    0 com
6313 viz    0 com
1741 viz    0 com
2354 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1898 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032153 (s)