News Flash:

Reteta de tocanita de cartofi cu carne de vita

28 Februarie 2012
3482 Vizualizari | 0 Comentarii
Tocanita de cartofi cu carne de vita
Ingrediente:

800 g carne de vita
2 cepe
2 morcovi
2 linguri boia dulce de buna calitate
1 lingurita chimen
1 frunza dafin
sare
150 ml bulion
4-5 cartofi potriviti
  
Mod de preparare:


Carnea daca o cumparam la kg, o taiem cubulete, morcovii ii spalam, ii curatam si ii taiem felii, ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Incingem o lingura sanatoasa de untura de porc ( puteti folosi 2-3 linguri ulei ) si adaugam carnea. Dam focul mai tare, amestecam si lasam sa scada zeama lasata de carne.Apoi adaugam ceapa, morcovii, amestecam sa se prajeasca putin si adaugam boiaua. Amestecam si adaugam chimenul, frunza de dafin si completam cu apa, cam 2-3 degete deasupra carnii. Lasam sa dea in clocot, acoperim cu un capac si lasam sa sa faca la foc mic pana se fierbe carnea.  Daca e cazul mai completam cu apa in timpul fierberii. Adaugam cartofii taiati cuburi mai mari, bulionul si sare.Cand cartofii sunt fierti este gata si tocanita. Se serveste cu muraturi.
Tocanita de cartofi cu carne de vita pregatita de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cepe morcovi boia dulce chimen frunza dafin sare bulion cartofi
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1606 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013343 (s)