News Flash:

Reteta de tocanita de cartofi

14 Ianuarie 2019
394 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente ( 4 portii)

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe potrivite
  • 1 frunza de dafin
  • 1,5 lingurite boia
  • 150ml bulion
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare: Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o cratita sau tigaie mai mare incingem putin ulei si adaugam ceapa. O calim putin apoi adaugam cartofii si mai lasam 2-3 minute timp in care amestecam din cand in cand. Adaugam boia, amestecam bine si apoi adaugam apa cam 150 ml pana cand cartofii sa fie acoperiti de trei sferturi. Ideea este sa nu puneti foarte multa apa. Condimentam cu sare, adaugam si frunza de dafin si lasam sa fiarba la foc mic cu capac 10 minute. Adaugam si bulionul si mai lasam inca 10 minute in functie de cartofi.

Cand sunt fierti condimentam cu piper proaspat, eu pun si putin oregano. Daca aveti prea mult sos, zdrobiti o mica parte din cartofi cu furculita, ei contin amidon si sosul o sa se ingroase. Bunicul asa facea, asa fac si eu acum. Desigur mai este varianta sosului cu faina dar mie nu-mi place. Serviti fierbinte!

Reteta de tocanita de cartofi ne este recomandata de Simona.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta tocanita tocanita cartofi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1468 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023643 (s)