News Flash:

Reteta de tocanita cu ciuperci, veche de 100 de ani

3 Septembrie 2018
723 Vizualizari | 0 Comentarii

Satenii din Dealu Negru, judetul Cluj, au gatit, duminica, la prima editie a Sarbatorii ciupercilor si fructelor de padure, o tocanita de ciuperci cu usturoi si smantana, dupa o reteta veche de 100 de ani. Locuitorii satului din Dealul Negru vor sa reinvie traditiile culinare in anul Centenarului. Ciupercile sunt niste alimente pe cate multe persoane le prefera in locul carnii. Deoarece sunt o sursa excelenta de proteine, medicii le recomanda in alimentatie.

Iar tocanita de ciuperci este un preparat delicios, care se potriveste de minune cu mamaliga. Iata cum prepara locuitorii din Dealu Negru celebra lor tocanita de ciuperci cu usturoi si smantana, asa cum o preparau si stramosii lor, in urma cu 100 de ani.

Una dintre locuitoare a dezvaluit pentru gandul.ro cum prepara aceasta tocanita delicioasa cu care face furori printre membrii familiei sale: „La noi, in zona de munte, se fac mai multe specii de ciuperci, cum sunt hribii sau pituce, care sunt traiul nostru, folosite de sateni in fiecare zi, si bureti galbeni, galbiorii. Ciupercile se culeg dimineata. Se gasesc, de obicei, in padurea de molid, ascunse la radacina copacilor. Am gatit o tocanita de ciuperci moteasca, dupa o reteta veche de 100 de ani, pe care o stim de la bunici si strabunici.

Secretul tocanitei cu smantana: Astfel vrem sa reinviem si sa pastram traditiile in anul Centenarului. La fiecare casa, se pregateste altfel. Hribii se curata, se spala, se taie bucatele, cei mai mici sunt mai buni, dupa care se pun pe foc cu lemne, care ii da preparatului un gust deoasebit.

Ciupercile se calesc in untura, am pregatit sos de usturoi, dupa care punem groscior(smantana de vaca de casa) si amestecam totul. Ciupercile sunt mai bune decat carnea, ajuta si la imunitate, sunt mai sanatoase”, spune Violeta Crisan. Daca vrei sa obtii un gust deosebit al tocanitei, poti incerca sa folosesti mai multe tipuri de ciuperci, care ii vor da un gust deosebit.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1621 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012411 (s)