News Flash:

Reteta de tiramisu

25 Noiembrie 2012
2772 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g piscoturi
250 ml cafea cu zahar
500 g mascarpone
6 oua
2 linguri cacao pudra
120 g zahar

Mod de preparare:
 
Prepararea e foarte simpla; separati galbenusurile de albusuri si le mixati impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit. Albusurile le batem spuma. Punem intr-un bol smantana mascarpone o frecam putin cu o lingura de lemn si adaugam treptat galbenusurile frecate cu zahar. Amestecam bine si apoi punem albusurile, amestecand usor peste cap sa fie crema cat mai pufoasa. Cafeaua racita o punem intr-o farfurie adanca si apoi trecem prin ea rapid fiecare piscot pe o parte si pe alta si le asezam unul langa altul intr-un vas dreptunghiular sau patrat dupa preferinta. Punem un strat de crema (aproxiomativ jumatate), apoi piscoturile de data asta un pic mai departate iarasi crema si apoi piscoturi la fel ca in primul strat. Deasupra punem putina crema si apoi pudram cu cacao.
Punem tava la frigider 2-3 ore si apoi servim. Puteti sa o lasati si mai putin dar crema nu va fi asa de tare. Sfat: Pentru un efect frumos puteti sa construiti fiecare portie de tiramisu in boluri patrate sau borcanase.

Tiramisu recomandat de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

piscoturi mascarpone oua cacao pudra zahar bol farfurie adanca crema
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2739 viz    0 com
4371 viz    0 com
1639 viz    0 com
3206 viz    0 com
2487 viz    0 com
3201 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2018 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025575 (s)