News Flash:

Reteta de tiramisu

22 August 2012
4809 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 oua
7 linguri de zahar
o cutie de mascarpone de 250 gr
o cutie de smantana de 300 gr
5 cesti mari de cafea dulce si racita
2 pachete mari cu piscoturi pentru sampanie
2-3 linguri coniac

Mod de preparare:

Crema
-Se bate usor smantana cu mascarpone si cu 3 linguri de zahar pana se obtine o crema uniforma.
-4 galbenusuri se freaca cu 4 linguri de zahar.
-Se bat albusurile spuma.
-Peste prima compozitie se adauga galbenusurile si apoi albusurile spuma si se amesteca usor .Se da la rece.

Se fac 5 cesti mari de cafea dulce in care se pune , dupa ce se raceste, 2-3 linguri de coniac bun.

Se desfac piscoturile din pachet si se inmoaie putin in cafea, apoi se pun in vasul gata pregatit. Se toarna peste piscoturi din crema preparata, apoi alt rand de piscoturi asezate invers, apoi crema si tot asa , cat de inalta vrem sa iasa prajitura.
Peste ultimul rand de piscoturi se pune crema peste care se presara cacao.
Se da la rece si se serveste a doua zi.

Prajitura se poate prepara astfel incat sa poata fi transportata usor (in cutii) sau pe platou.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua zahar mascarpone smantana cafea dulce coniac crema
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

10774 viz    0 com
3118 viz    0 com
1221 viz    0 com
2051 viz    0 com
8611 viz    0 com
3759 viz    0 com
2125 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1877 (s) | 39 queries | Mysql time :0.035587 (s)