News Flash:

Reteta de tiramisu

23 Mai 2014
1487 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
9 g de cafea solubila
92 g galbenusuri (aproximativ 5 buc.)
138 g albusuri (aproximativ 4 buc.)
120 gr zahar
115 g faina
40 ml de cafea proaspat preparata

Pentru sirop:
20-50 de grame de zahar (dupa gust)
100 ml de cafea proaspat preparata
20-40 g de lichior Amaretto (sau apa daca nu consumati bauturi alcoolice)

Pentru crema cu mascarpone si cafea:
60 ml cafea tare preparata
250 ml smantana 30% grasime
4 galbenusuri
140 gr de zahar
4 gr de gelatina
500 gr mascarpone

Alte ingrediente:
50gr ciocolata amaruie si pudra de cacao

Mod de preparare:

Pentru blat batem albusurile spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le batem putin cu furculita separat si apoi le adaugam la spuma in suvoi subtire amestecand usor cu o spatula de lemn peste cap sa ramana compozitia pufoasa.
Amestecam cafeaua rece cu cea instant. Adaugam faina la aluat astfel; treptat jumatate din cantitate amestecand cu o spatula, apoi pe marginea vasului adaugam cafeaua, amestecam si apoi restul de faina treptat.
Coacem 2 blaturi la 180grade C timp de 8-12 minute astfel: desenam pe foaia de copt un cerc cu diametrul de 26cm apoi intoarcem foaia invers si cu un sac pentru creme formam un cerc de diametrul respectiv (sfatul meu daca  nu vreti sa va complicati este sa coaceti un singur blat pe care sa-l taiati ulterior in doua).

Pentru siropul de cafea preparam cafeaua, adaugam zaharul si lichiorul Amaretto pentru gust.

Crema de mascarpone cu mouse: Scoatem mascarpone din frigider sa se incalzeasca putin. Punem gelatina la hidratat cu 2 linguri de apa rece. Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Preparam cafeaua si o adaugam in fir subtire in amestecul de galbenusuri amestecand mereu.

Punem oala pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa putin. Daca sunteti mai experimentate puteti sa puneti oala la foc mic si amestecati rapid cu atentie sa nu se coaguleze galbenusurile.

Cand crema s-a ingrosat putin opriti focul si adaugati gelatina hidratata. Amestecati bine si lasati sa se raceasca.

Mixati putin mascarpone doar cat sa se “desfaca” apoi adaugati crema racita si amestecati. Bateti smantana pentru frisca si cand frisca este gata adaugati crema de mascarpone amestecand usor. Obtinem o crema delicioasa!

Punem primul blat, il insiropam apoi punem jumatate din crema. Punem ciocolata rasa, apoi celalalt blat, insiropam si din nou crema. T5inem tortul la rece cateva ore (de preferat, de pe o zi pe alta ). Deasupra presaram cacao.

Tiramisu recomandat de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tiramisu retete prajituri retete italiene
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1377 viz    0 com
910 viz    0 com
1201 viz    0 com
1371 viz    0 com
3552 viz    0 com
1185 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1703 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028629 (s)