News Flash:

Reteta de tinut minte neaparat - Piept de rata cu varza rosie

24 August 2017
6683 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente (pentru 2 portii):

2 buc. piept de rata
500 ml vin rosu sau rose
½ varza rosie (500g)
1 ceapa galbena mica
1 ceapa rosie mica
1 lingura zahar
½ lingurita sare
½ lingurita piper macinat
½ lingurita cimbru macinat

Citeste si Friptura de rata pe varza

Mod de preparare:

Reteta are 2 etape: varza calita in vin si piept de rata gatit la tigaie si cuptor. In primul rand ne ocupam de pieptul de rata deoarece o sa avem nevoie de grasimea lui si apoi de varza. Cum procedam:

Varza o sa fie calita in vin si untura de rata:
- taie ceapa si varza julien subtire, apoi varza o freci cu 1 lingura de zahar;
- pune intr-o tigaie toata carnea si grasimea adunata dupa fasonarea pieptului de rata si prajeste-le putin apoi pune varza si ceapa, acopera cu vin si pune la fiert;
- fierbe varza pana cand zeama scade si ramane o varza calita si usor crocanta, timpul de fierbere aproximativ 40 minute;
- aici mai adaugi la final grasimea ramasa dupa prajirea pieptului de rata ca sa-i definitiveze gustul, potriveste de sare si varza gatita este gata.

Pieptul de rata o sa fie gatit intai la tigaie apoi se continua la cuptor:
- cresteaza si fasoneaza pieptul de rata, adica curata bucata de carne de toate pielitele si excesul de grasime, taie si grasimea care atarna pe langa carne apoi cresteaza usor partea cu piele;
- condimenteaza partea fara piele cu sare si piper macinat;
- pune pieptul intr-o tigaie rece cu pielea in jos apoi aprinde aragazul, iar cand pielea prinde culoare si devine usor crocanta intoarce carnea cu pielea in sus pentru 1 minut apoi baga la cuptor pentru 6 minute la 180 grade;
- grasimea aleasa de pe piept se prajeste la tigaie si ajuta la prepararea verzei, o sa dea atat gust, cat si grasime, la fel si grasimea ramasa dupa prajirea pieptului se scurge peste varza.

Montarea farfuriei:
Dupa ce toate componentele sunt gata asezam farfuria, cum se proceaza:
- scoate pieptul de rata din cuptor si lasa-l timp de 2 minute sa se linisteasca timp in care scoate din varza cu o paleta sa se scurga de zeama apoi pune-o in farfurii;
- feliaza pieptul de rata si asaza-l langa varza calita apoi presara sare, piper si cimbru dupa gust.

Mancarea se serveste calda si are un gust excelent. Piept de rata cu varza, o mancare gustoasa si sanatoasa din bucataria romaneasca pe care o mananci cu placere cu orice ocazie.

Reteta de piept de rata cu varza ne este recomandata de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vin rosu ceapa rosie cimbru macinat varza gatita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1668 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022811 (s)