News Flash:

Reteta de tarta Tatin

16 Iulie 2013
1928 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3-4 mere (medii) dintr-un soi care se pastreaza ferm la preparare termica (Golden, Granny Smith, Ionatan)
4-5 linguri de zahar
1 pliculet zahar vanilat
75 unt
200-250g aluat foietaj (decongelat la frigider)
cardamon, nucsoara, scortisoara (dupa gust si placere)

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 190C. Curata merele, scoate-le mijlocul si taie-le in felii potrivite ca marime. Stropeste-le cu putina zeama de lamaie ca sa nu oxideze.
Topeste untul direct in tava de tarta care va ajunge la cuptor (sau in orice alt recipient din metal – tigaie, cratita in care poti face tarta). Adauga zaharul si lasa-l sa se topeasca si sa fiarba impreuna.

Peste caramel pune merele si zaharul vanilat si caleste-le la foc mediu timp de 5-6 minute. Adauga mirodenii (dupa gust) si un strop de brandy daca vrei. Cand merele s-au calit, fara sa se inmoaie de tot, opreste focul si aseaza feliile cu un cleste/ spatula astfel incat sa ocupe aproape toata baza tavii.

Intinde aluatul de foitaj pe blatul tapetat cu faina, aseaza-l deasupra tavii si taie marginile care o depasesc. Apasa marginile in jurul merelor. Baga totul la cuptor timp de 20-25 de minute pana cand se rumeneste frumos.

Cand scoti tava din cuptor o poti lasa 5 minute sa se odihneasca apoi aseaza deasupra ei un platou ( cu diametrul mai mare). Cu o miscare rapida intoarce totul cu susul in jos. Ai grija sa nu te arzi cu sosul de caramel fierbinte.
 Ceea ce va iesi de sub tava de tarta va fi o minunatie de aluat crocant, acum imbibat cu sosul dulce si un toping de mere caramelizate.

Poti manca Tarte Tatin si fierbinte, si rece, cu inghetata de vanilie sau frisca. Sigur nu te vei putea opri la o felie.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mere zahar vanilat aluat foietaj cardamon nucsoara scortisoara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2144 viz    0 com
1731 viz    0 com
1170 viz    0 com
2422 viz    0 com
1814 viz    0 com
28858 viz    1 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1599 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024437 (s)