News Flash:

Reteta de tarta cu sparanghel

6 Martie 2013
2090 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:

175 gr de faina
1 ou
75 gr unt
sare
piper

Pentru umplutura:

250 gr mascarpone
8 rosii
2 linguri de ulei de masline
1 catel de usturoi
15 gr de parmezan
4 oua
oregano

Mod de preparare:

Amesteca untul cu putina faina si sare. Bate galbenusul de la ou cu 3 linguri de apa rece si faina si framanta pana obtii un aluat, pe care il lasi la racit 30 de minute. Intinde aluatul si pune-l intr-o tava de copt cu 5 mm in afara tavii. Adauga tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasa-l sa se coaca 10 minute. Ai toate produsele necesare in bucatarie. Unge aluatul cu albusul de la ou si mai lasa-l in cuptor 5 minute. Adauga sparanghelul si rosiile intr-o alta tava, apoi usturoiul, oregano si ulei. Asezoneaza cu sare si piper si da tava la cuptor timp de 15 minute.

Presara jumatate din cantitatea de parmezan peste aluat. Separat bate branza mascarpone, mixeaza ouale bine si amesteca cele doua ingrediente, asezonand cu sare si piper dupa gust. Pune compozitia in tava peste aluat, apoi aranjeaza sparanghelul si rosiile deasupra impingandu-le usor inauntru si presara restul de parmezan. Lasa-le la cuptor 35 de minute.
Tarta cu sparanghel se serveste rece, cu salata.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat faina unt sare piper umplutura mascarpone rosii parmezan oua oregano
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1605 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016922 (s)