News Flash:

Reteta de tarta cu prune

27 Iulie 2012
3140 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g prune
180 g faina
80 g unt
80 g zahar
1 ou
1 lingurita praf de copt
coaja de lamaie

Pentru crumble:

100 g zahar
100 g faina
100 g unt
1 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Mixam untul cu zaharul, adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt, coaja de la o lamaie si framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Il invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min-1 ora. Spalam prunele si le taiem in 2, le scoatem si samburii. Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie rotunda, care o asezam in tava unsa cu unt (eu am tapetat doar baza cu hartie de copt). Asezam deasupra prunele.

Crumble

Amestecam ingredintele din care va rezulta un aluat sfaramicios pe care il vom intinde pe toata suprafata tartei. Dam tava la cuptor la foc potrivit cca 40 minute, sa se rumeneasca deasupra. Cand s-a racit pudram cu zahar si portionam.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prune faina unt zahar scortisoara frigider crumble
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2143 viz    0 com
2186 viz    0 com
2143 viz    0 com
2239 viz    0 com
1823 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1866 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033784 (s)