News Flash:

Reteta de tarta cu prune

16 Octombrie 2014
1609 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
100 g faina integrala
100 g faina alba
125 g unt gras, rece
1 praf sare

Pentru compozitie:
200 g prune uscate
1 kg prune, spalate, curatate de samburi si tocate grosier
200 g smochine
50 ml vin alb dulce sau alcool aromat (Armagnac, Calvados etc.)
zeama si coaja de la 1 lamaie
1/2 lingurita scortisoara
3 linguri nuci macinate

Mod de preparare:

Pentru aluat, freaca untul rece taiat cubulete cu faina si sare pana se faramiteaza si obtii o textura nisipoasa. Adauga 3 linguri de apa rece, pune aluatul intre 2 bucati de folie alimentara si modeleaza-l intr-o bila. Pune aluatul la frigider 30 minute.
Toaca fructele uscate cubulete si lasa-le sa se inmoaie 30 minute cu zeama si coaja de lamaie, vinul si scortisoara. Porneste cuptorul si lasa-l sa se incalzeasca la 170C. Intinde aluatul racit intr-o forma de tarta si inteapa-l cu furculita. Pune o foaie de copt peste aluat cu fasole uscata (pentru a nu se umfla) si coace-l pentru 10 minute.

Intre timp, combina bucatile de prune proaspete cu fructele uscate macerate si nucile. Toarna compozitia in tava, peste aluatul putin racit si mai coace aproximativ 50-70 minute, pana compozitia se incheaga. Serveste tarta rece sau calca, cu inghetata de vanilie sau simpla.

Reteta de tarta cu prune ne este recomandat de blogculinar.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tarta prune retete tarta prajituri retete culinare sfaturi gatit
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1489 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021643 (s)