News Flash:

Reteta de tarta cu portocale

24 Aprilie 2013
2044 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

5 oua
80 ml smantana dulce
3 linguri apa rece
15 linguri unt
1/2 lingurita sare
150 gr zahar
250 gr faina alba
150 ml suc de portocale
4 lingurite coaja rasa de portocale

Mod de preparare:

Incepe prin a pregati aluatul.

Ingrediente:

250 gr faina
2 linguri zahar tos
o jumatate lingurita de sare
7 linguri unt rece
3 linguri de apa rece

Mod de preparare:

Amesteca faina, zaharul si sarea intr-un bol. Adauga untul rece si cu ajutorul unei furculite sau a unei spatule de plastic amesteca untul rece in faina pana cand acesta se sfarama in granule. Pune 3 linguri de apa rece si amesteca in continuare pana cand aluatul capata consistenta si poate fi manevrat cu mana.
Separa aluatul in doua parti egale si formeaza din el doua mingi. Aplatizeaza-le usor cu mana, inveleste-le in folie alimentara si pune-le la frigider timp de 2 ore. Incalzeste bine cuptorul (190C).

Scoate o bucata de aluat din frigider si intinde-o cu sucitorul pe blatul de lucru presarat cu faina. Trebuie sa formezi un disc suficient de mare incat sa acopere o tava rotunda cu diametrul de 25 cm (baza si peretii). Coace in orb timp de 15 minute. Scoate aluatul din cuptor si mai coace-l inca 5 minute. Vei obtine o coaja rumena din aluat pentru tarta.

Ingrediente pentru umplutura:

8 linguri de unt
80 ml smantana dulce
2 oua intregi plus 3 galbenusuri
150 ml suc proaspat de portocale
120 gr zahar
4 lingurite coaja rasa de portocala

Mod de preparare:

Amesteca in baine marine untul si smantana dulce. Tot in baine marine bate usor ouale intregi, cele 3 galbenusuri si zaharul. Adauga sucul de portocale si continua sa amesteci deaspura aburilor inca 3 minute. Se pune apoi coaja rasa de portocala, amestecul de unt si smantana si se tine la baine marine inca 3 minute.
Toarna umplutura in coaja de tarta pregatita anterior si pune-o din nou la cuptor pentru 25-30 minute pana cand aluatul devine auriu si crocant , iar umplutura se intareste. Lasa tarta sa se raceasca bine la temperatura camerei sau la frigider.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024820 (s)