News Flash:

Reteta de tarta cu portocale

22 Februarie 2012
1996 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu portocale
Ingrediente:

100 g faina de migdale
ulei pentru uns

185 g margarina topita
230 g zahar pudra
75 g faina (fara gluten)

1 lingura coaja de portocala rasa
6 albusuri de ou

Pentru sirop:

215 g zahar
1 portocala
80 ml apa
160 ml fresh de portocale

Mod de preparare:

Mai intai se incingem la 200 grade cuptorul, apoi ungem cu ulei o tava cu 12 forme de briose. Punem margarina, zaharul pudra, faina de migdale, faina, albusurile batute si coaja de portocala si amestecam bine. Punem compozitia obtinuta in tava pregatita si bagam la cuptor timp de 25 de minute. Le lasam sa se raceasca in tava timp de 5 minute si apoi le scoatem pe un platou. Intre timp preparam siropul: se rade coaja de portocala. Intr-o craticioara punem la fiert coaja de portocala, zaharul, sucul si apa. Dupa 5 minute marim intensitatea focului si lasam sa dea in clocot. Se lasa la fiert, fara sa amestecam timp de 2 minute, pana cand se ingroasa siropul. Se insiropeaza tartele si se servesc.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ulei margarina zahar pudra faina gluten zahar portocala apa
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021657 (s)