News Flash:

Reteta de tarta cu pere

3 Februarie 2014
1898 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
300g faina
100g unt
2 oua
100g zahar
1 praf de copt
1 lingurita zeama de lamaie
o lingura coaja rasa de lamaie
7 pere
3 linguri cu b
zeama de lamaie
1 praf de sare

Pentru umplutura:
7 pere mari
150g zahar
o lingurita scortisoara macinata
1 pliculet zahar vanilat
1 galbenus
50g zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:


Cerni faina, o amesteci cu untul, taiat bucatele, pana se uniformizeaza. Adaugi, pe rand, ouale, praful de sare, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si framanti bine pana obtii un aluat uniform. Il lasi la rece 30 de minute.
Intre timp, cureti perele de coaja, scoti semintele, le tai cubulete si le calesti cu zaharul si mirodeniile, amestecand permanent pana scade zeama.
Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi. Una dintre ele o asezi intr-o tava unsa cu putin unt. Deasupra torni umplutura de pere. A doua foaie o tai suvite pe care le asezi sub forma de grilaj peste umplutura de pere. Cu ajutorul unui penson ungi tarta cu un galbenus. Pui tava in cuptorul preincalzit si o lasi timp de aproximativ 30 de minute. Tai tarta dupa ce se raceste.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tarta tarta pere retete prajituri retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3315 viz    0 com
5396 viz    0 com
5311 viz    0 com
2125 viz    0 com
6921 viz    0 com
12743 viz    0 com
1165 viz    0 com
9180 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023016 (s)