News Flash:

Reteta de tarta cu nuca si glazura de rom

21 Martie 2013
1631 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru tarta de nuca:

Blat:
1 galbenus
200 gr faina
100 gr unt
3 linguri apa
30 gr zahar pudra cu vanilie
sare

Crema de nuca
3 oua intregi
5 linguri frisca lichida
150 gr nuca macinata
180 gr zahar pudra

1+1/2 plic zahar vanilat

Glazura
miez de nuca (10 nuci)
200 gr zahar pudra
4 lingurite de rom

Ingrediente pentru sosul de ciocolata:
25 gr ciocolata amaruie 50%
100 gr nugat
25 ml lapte
25 ml frisca lichida
50 ml smantana dulce 24% grasime
un praf cardamon

Ingrediente pentru sosul de zmeura:
50 gr zahar fin
200 gr zmeura proaspata

Mod de preparare:

Tarta
Se freaca untul cu 30 gr zahar pudra, se adauga galbenusul. Compozitia se amesteca cu faina cernuta, se adauga sare si 3 linguri de apa. Se framanra compozitia pana se omogenizeaza si se obtine o coca mai consistenta. Coca se intinde pe plaseta cu ajutorul sucitorului, incercand sa obtinem o forma cat mai rotunda putin mai mare decat dimensiunile formei de tarta. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pune hartie de copt pe fundul tavii, apoi se aseaza aluatul in tava, presandu-l usor pe margini. Se introduce la cuptor 5 minute la temperatura de 180 grade.
In acest timp se amesteca intr-un castron frisca lichida cu nucile macinate, zaharul pudra ouale si zaharul vanilat obtinandu-se o compozitie cremoasa. Se scoate tava cu coca din cuptor si se toarna deasupra compozitia obtinuta anterior, nivelandu-se cu spatula. Apoi se intoduce din nou in cuptor pentru inca 30 minute.
Se pregateste o glazura din zahar pudra si 4 linguri de rom si 3 linguri de apa, care se toarna peste tarta dupa ce se scoate de la cuptor. Apoi, tarta se orneaza cu jumatati de miez de nuca.

In timp ce se coace tarta se prepara cele doua sosuri.

Sos de ciocolata
Intr-o cratita se toarna 25 ml de frisca lichida in care se topeste la foc nugatul si ciocolata amaruie. Se adauga apoi 50 ml smantana si 25 ml lapte, iar dupa ce a devenit o compozitie omogena se strecoara int-un castron. Se aduga un praf de cardamon si se lasa la racit.

Sos de zmeura
Intr-o cratita pe foc se pun fructele de zmeura cu 50 gr zahar si se fierb pana cand se topeste zaharul, amestecand continuu. Dupa ce se topeste zaharul se mixeaza compozitia cu blanderul, apoi se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute, amestecand usor pana se obtine un sos. Apoi se lasa la racit.

Dupa ce se raceste tarta si cele doua sosuri, se monteaza pe farfurie si se decoreaza cu frunze de menta.
 
sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat galbenus faina unt apa sare oua intregi frisca lichida zahar pudra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1772 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031685 (s)