News Flash:

Reteta de tapas cu creveti

4 Aprilie 2013
3258 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

5 creveti
30 g branza Brie
3 boabe de struguri
3 rosii uscate in ulei
vin de Porto
2 catei de usturoi
ulei de masline
5 bucati anghinare
piper
sare
100 ml otet balsamic
2 bucati paine baghete
1 ceapa galbena
10 fire chives
1 cutie crema de branza cu chives
5 felii de prosciutto
3 rosii cherry
3 bucati sparanghel
10 cuburi de gheata

Mod de preparare:

Se taie feliile de paine si se prajesc pe gratar dupa care se taie fiecare felie in doua. Se amesteca ulei de masline cu sare, piper si coriandru tocat fin si se ung fiecare bucata de paine. Sparanghelul se curata pe tulpina. Se pune la fiert apa cu sare iar cand apa este la 100 grade se introduc buc de sparanghel, dupa 4 minute se scot si se introduc in castronul cu apa si gheata.

1. Tapas cu creveti si sparanghel. Se pune ulei in tigaie cu 2 catei de usturoi si se adauga crevetii curatati si spalati in tigaie, se stropeste cu vin de porto circca 2 linguri. Dupa ce se reduce se scot crevetii si se racesc pe tocator. Pe 5 jumatati de  felii de paine se aseaza cate 2 buc de sparanghel de 2 cm taiate in doua si cate un crevete.

2. Tapas cu crema de branza, rosii uscate si boabe de struguri. Crema de branza cu chives se amesteca cu 2 felii de proscutto tocate marunt, sare si piper.
Pe 5 jumatati de  felii de paine se unge cu crema de branza, se aseaza ½ rosie uscata si ½ boaba de strugure

3. Tapas cu ceapa caramelizata, brie si reductie de otet balsamic. Ceapa se curata si se taie julienne fin, se pune zaharul in tigaie si se aduga ceapa la caramelizat. In tigaie curata se pune zahar 30 g si se lasa la caramelizat dupa care se adauga otetul balsamic si se lasa la redus. Se scoate ceapa caramelizata in castron si se lasa la racit. Pe 5 jumatati de felii de paine se pune cate o felie de brie, ceapa caramelizata si reductie de otet balsamic.

4. Tapas cu crema de branza, ridiche si rosie cherry, coriandru. Pe 5 jumatati de paine se unge crema de branza, se pune cate o felie de ridiche si ½ rosie cherry si o frunza de coriandru.

5. Tapas cu crema de branza proscutto si sparanghel. Pe 5 jumatati de  felii de paine se unge crema de branza si se pune o ½ felie de prosciutto rulata iar in interior cate o ½ de sparanghel.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tapas
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1750 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019470 (s)