News Flash:

Reteta de taitei de casa

21 Ianuarie 2014
1052 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

oua de gaina (de curte)
sare
faina

Mod de preparare:

Ouale se bat cu o furculita, impreuna cu putina sare. Se adauga faina in ploaie pana obtinem un aluat legat, pe care l-am framantat cateva minute, capatand o textura elastica. L-am lasat putin sa se odihneasca la rece, apoi am rupt bucati potrivite din aluat, iar pe masa infainata am intins cu sucitorul in foi foarte-foarte subtiri.
Pentru ca am avut de facut o cantitatea foarte mare, de data asta am folosit masina de taiat paste, alegand marimea cea mai mica. Daca fac taitei dintr-un singur ou, in general folosesc un cutit bine ascutit, cu care tai foarte fin taiteii.
Taiteii gata taiati, i-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, peste care am presarat faina. I-am lasat cateva ore, apoi i-am folosit la supa, binenteles dupa ce i-am scuturat bine de faina, si oparindu-i separat.
In situatia in care doresc sa fac taitei pe care sa-i pastrez mai mult timp, dupa ce ii tai, ii asez pe lungime, evitand pe cat posibil sa se lipeasca intre ei, si-i pun la uscat, apoi ii depozitez in pungi de hartie.

Reteta de taitei de casa ne este recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1718 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028569 (s)