News Flash:

Reteta de tagliatelle

28 Ianuarie 2014
1069 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

faina alba de grau cat cuprinde (atata cat sa formam un aluat tare)
2 oua
1 lingurita sare neiodata
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingura pudra de in (obtinuta din rasnirea semintelor de in)
1 lingura cu varf faina de migdale (obtinuta prin rasnirea migdalelor crude)

Mod de preparare:

Se bat ouale cu telul intr-un bol. Se adauga sarea, inul si migdalele macinate. Se omogenizeaza. Se adauga faina alba si se framanta un aluat tare. Se lasa la odihnit 20 minute, dupa care se intinde pe planseta o foaie subtire-subtire (sau se foloseste masina pt. taietei–eu, insa n-am mai montat-o pt. o cantitate atat de mica)

Se taie fasii cu un cutit foarte bine ascutit si se formeaza tagliatellele. Se presara cu faina, sa nu se lipeasca intre ele si se lasa la uscat pe masa. Se fierb imediat sau se pot lasa la uscat cateva zile, dupa care se pastreaza in pungi de hartie, la loc racoros si ventilat.

Reteta de tagliatelle recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1853 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022439 (s)