News Flash:

Reteta de tagina de pui cu lamaie

6 Ianuarie 2014
883 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 lamaie feliata
4 cepe mari taiate in 8-12 felii
1 lingurita sofran
4 pulpe pui fara piele
5 linguri ulei masline
1lingurita paprika
1 lingurita turmeric
2 lingurite seminte de chimion zdrobite
piper
sare
220g masline verzi fara samburi
3 linguri coriandru tocat marunt

Mod de preparare:

Taie pulpele de pui in jumatati. Pregateste un amestec de condimente in care sa marinezi carnea de pui. Zdrobeste bucatelele de usturoi cu sare si adauga peste ele chimion, paprika si turmeric. Amesteca totul cu 3 linguri de ulei de masline. Unge cu acest amestec pulpele de pui, acopera-le cu folie alimentara si lasa-le la frigider timp de 4 ore.

Incinge restul de ulei intr-o tigaie adanca si larga la foc mare. Prajeste pe rand pulpele de pui, timp de 10 minute, intorcand o data pe fiecare parte, astfel incat sa se rumeneasca bine. Scoate-le pe o farfurie si lasa-le deoparte.

In aceeasi tigaie adauga firisoarele de sofran zdrobite si cepele taiate, sare si piper si caleste timp de 15 minute, pana cand ceapa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Pune inapoi si carnea de pui pregatita anterior, feliile de lamaie si 250ml apa. Lasa sa dea in clocot si apoi redu intensitatea focului.

Acopera cu un capac si lasa sa se gateasca la foc mic timp de 40 de minute pana cand carnea e patrunsa. Dupa ce ai luat tigaia de pe foc poti adauga maslinele si coriandrul tocat.
Serveste cu orez alb.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1780 viz    0 com
1265 viz    0 com
1005 viz    0 com
2500 viz    0 com
1201 viz    0 com
2436 viz    0 com
1175 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1520 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014492 (s)