News Flash:

Reteta de sushi cu somon

26 Iunie 2014
1182 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi)
175 gr orez cu bobul scurt
2 linguri otet
60 gr somon afumat
4 lingurite zahar cu granulatie fina
1/2 lingurita sare
1/2 castravete taiat fasii subtiri

Pentru garnitura:
sos de soia
pasta de wasabi
ghimbir murat

Mod de preparare:

Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Cand clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; cand zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afanati-l.

Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decat foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fasiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sushi wasabi somon afumat retete internationale retete chinezesti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1630 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013658 (s)